Leiden|fysiotherapie

 

Dit fysiocentrum is gevestigd in het centrum van Leiden. Na bijna 30 jaar is de mogelijkheid ontstaan om uit te breiden naar het buurgebouw. Omdat het bestaande pand een rijksmonument is, heeft het buro eerst een vooronderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Hieruit bleek dat de panden al eerder met elkaar verheeld te zijn geweest. Door de doorbraak op dezelfde plaats te houden was er vanuit de gemeente Leiden geen bezwaar tegen de plannen.

 

Het bestaande fysiocentrum wordt uitgebreid met een extra behandelkamer, kleedkamers, een grote oefenruimte en een vergaderruimte. Door de ligging van de uitbreiding hebben we extra aandacht besteed aan de daglichttoetreding. Bestaande kleine daklichten worden verplaatst en de aansluiting tussen de twee panden wordt geaccentueerd door een grote lichtstraat. De gesloten pui aan de voorgevel wordt vervangen opengemaakt en voorzien van glas.

 

De bestaande betonnen balklaag van het plafond in de grote oefenruimte is a-symmetrisch. Om toch gebruik te maken van de hiertussen liggende ruimte is gekozen voor een golvend patroon van houten latten in combinatie met akoestische regels. Als verbindend element tussen de twee panden is gekozen om de lange wand door te laten lopen en te benadrukken met een doorlopende wandprint, waarbij de kozijnen van de deuren verholen worden toegepast. Dit interieurelement zorgt voor extra aantrekkingskracht bij binnenkomst van het gebouw.

terug naar overzicht >
testje testje testje testje testje testje