Oegstgeest|renovatie dakterras

Het bestaande dakterras was in slechte staat en diende gerenoveerd te worden. De dakbedekking en de privacyschermen om het terras waren aan vervanging toe. Ondanks het feit dat de gemeente het niet toestond een vaste trap te laten plaatsen, wilden de bewoners de huidige situatie sterk verbeteren. Door de ligging van het huis is de woning omzoomd met een smalle strook tuin op het noord-oosten. Het dakterras†erg belangrijk voor de huidige bewoners, omdat het de enige plek†is waar ze gezamenlijk kunnen zitten en die ook op de zon georiŽnteerd is.

Het nieuwe plan zorgt voor een†opwaardering van de oude situatie. Het plan voorziet in het vervangen van het houten hekwerk door een stalen hek met balusters met daarboven een houten zwevende railing. De gesloten onderpanelen zorgen ervoor dat de inrichting van het terras niet zichtbaar is vanaf de straat en functioneren ook als windscherm. Voor de gesloten panelen is gekozen voor een mat zinken kleur, zodat het scherm wegvalt tegen de meestal grijze lucht in Nederland. Het houten dek is uitgevoerd in Billinga, met een beloopbare glazen plaat als daklicht boven de ondergelegen keuken.

opdrachtgever:particulier

status: opgeleverd

aannemer: G&S montage

terug naar overzicht >
testje testje testje testje testje testje testje testje