Leiderdorp|uitbreiding woonhuis

 

Voor een eenvoudig rijtjeshuis in Leiderdorp kregen wij de mogelijkheid om een modern vormgegeven interieur en uitbreiding aan het woonhuis te maken. In plaats van een uitbreiding met een plat dak te maken hebben we het dak hellend gemaakt. De uitsnede in dit dakvlak hebben we vervolgens opengevouwen, waardoor er een lichtstrook in het dak is ontstaan. Het dak is uitgevoerd in gepatineerd zink met felsbanen en door staalconstructie hebben we de dikte van het dak minimaal kunnen houden.

 

Van het donkere interieur hebben we een lichte loft-achtige ruimte gemaakt. Om dit te kunnen bereiken hebben we de deuren vervangen door glazen schuifdeuren en is de gesloten wand naar de keuken vervangen door gelaagd glas.

 

In het verleden was de keuken weggestopt in een hoek van de begane grond. In de nieuwe situatie is een mooie open keuken ontstaan als ontmoetingsplek in de woning.

 

opdrachtgever: particulier
status: opgeleverd

terug naar overzicht >
testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje