Noordwijk|duingarage


Voor een villa in de duinen van Noordwijk heeft boter|verheijen een vrijstaande garage ontworpen. Om het karakter van het duinlandschap en de vrijstaande villa te behouden, hebben we een ontwerp gemaakt voor een garage in de duinen. Deze duingarage bestaat uit een betonnen casco. De voorzijde van de garage wordt bekleed met een vergrijzende houten gevel, die aansluit bij de bestaande houten damwand. De zijwaarts schuivende garagedeur wordt ook met deze houten delen bekleed. Aan de zijkant van de garage wordt tegen het schone beton een gegalvaniseerd rooster geplaatst voor klimplanten (Hedra). Met uitzondering van de trap zal er van het dak van de garage niets te zien zijn. Hier zal een groen dak worden aangebracht, dat beplant wordt met kleine bomen en grassen.

 

Om het ambitieuze plan te toetsen is het plan eerst als schetsplan aan de gemeente voorgelegd. Na enthousiaste reacties van de welstand en stedenbouw en een positief advies, is het plan verder uitgewerkt en uitgevoerd. De houten gevelbekleding is inmiddels al mooi aan het vergrijzen.

 

opdrachtgever: particulier

status: opgeleverd

hoofdaannemer: aannemersbedrijf N. van Duin & Zn

terug naar overzicht >
testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje testje